Met andere koren uit de streek waren 3 optredens met "The Armed Man" van Karl Jenkins voorzien in de maand maart 2020.

Het project is een samenwerking tussen het 8° koor, Jubilate, KO’MA, OrSeCante, Sint-Cecilia, Trinid Singers, en Via Musica, met ondersteuning van het ministerie van cultuur.

Karl Jenkins, die zowel in klassiek, rock, jazz en reclamemuziek zijn sporen verdiende, schreef ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ in 1999. Het stuk is gewijd aan de nagedachtenis van de slachtoffers van de Kosovo-crisis. Er zijn echo’s van Britten’s ‘War Requiem’ en van de ‘l’Homme Armé’-missen van Josquin des Prés. Daarbij komt ook een oproep tot gebed door een muezzin, een fragment uit de Mahabharata en teksten van o.a. Kipling, Swift en Dryden. Het monumentale werk leidde tot een unieke samenwerking met het 30-koppige orkest Frascati Symphonic en een zevental koren uit Bierbeek, Leuven, Lubbeek en Tienen.

Door de grote belangstelling gaan de uitvoeringen niet door in Lubbeek zoals eerder gepland, maar wel in de Sint-Gorgoniuskerk van Hoegaarden die meer ruimte biedt.

Door de crisis rond het coronavirus, wordt dit project uitgesteld tot nog te bepalen concertdata. De nieuwe concertdata worden zo spoedig mogelijk meegedeeld op deze website en via www.ccdeborre.be of 016/46.14.00.

Een nieuwigheid is dat er ook VIP-tickets aangeboden worden. Reeds gekochte tickets kan je desgewenst nog opwaarderen naar VIP-ticket.

Tickets te veel of te weinig? We verwijzen je graag door naar de online wachtlijst / ruilbox van CC De Borre. Hier bied of vraag je eenvoudig tickets aan en dat tot op het allerlaatste moment.