In maart 2020 treden we op verschillende locaties op met andere koren uit de streek om "The Armed Man" van Karl Jenkins te brengen. Het project is een samenwerking tussen het 8° koor, Jubilate, KO’MA, OrSeCante, Sint-Cecilia, Trinid Singers, en Via Musica, met ondersteuning van het ministerie van cultuur.

Karl Jenkins, die zowel in klassiek, rock, jazz en reclamemuziek zijn sporen verdiende, schreef ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ in 1999. Het stuk is gewijd aan de nagedachtenis van de slachtoffers van de Kosovo-crisis. Er zijn echo’s van Britten’s ‘War Requiem’ en van de ‘l’Homme Armé’-missen van Josquin des Prés. Daarbij komt ook een oproep tot gebed door een muezzin, een fragment uit de Mahabharata en teksten van o.a. Kipling, Swift en Dryden. Het monumentale werk leidde tot een unieke samenwerking met het 30-koppige orkest Frascati Symphonic en een zevental koren uit Bierbeek, Leuven, Lubbeek en Tienen met uitvoeringen in de “kathedraal van het Hageland” in Binkom.

Hieronder vind je de datums:

  • Vrijdag 20 maart 2020 om 20.00 u
  • Zaterdag 21 maart 2020 om 20.00 u
  • Zondag 22 maart 2020 om 16.00 u

Door de grote vraag wordt uitgeweken naar een ruimere lokatie, de Sint-Gorgoniuskerk in Hoegaarden, op de Houtmarkt. De optredens gaan dus NIET door in de de Sint-Jan-Baptistkerk te Binkom.

Dankzij de ruimere lokatie zijn er nieuwe tickets beschikbaar. Reservering kan via www.ccdeborre.be of via 016 46 14 00

Een nieuwigheid is dat er ook VIP-tickets zullen aangeboden worden. Reeds gekochte tickets kan je desgewenst nog opwaarderen naar VIP-ticket.

Tickets te veel of te weinig? We verwijzen je graag door naar de online wachtlijst / ruilbox van CC De Borre. Hier bied of vraag je eenvoudig tickets aan en dat tot op het allerlaatste moment.