‘Zingen is tonen aaneenrijgen, ritmisch en op aangeven van de dirigent. Het is de met zwarte inkt opgetekende noten tot leven wekken in een lied, als  stemmen versmelten tot woorden dansen. Vriendschap is het natuurlijke gevolg.’

 

Jubilate is een meerstemmig vocaal ensemble uit Tienen. We tellen ruim veertig leden, mannen en vrouwen. Veertig stemmen die samen muziek maken, dat moet je zeker eens komen beluisteren. Of beter nog: mee beleven. Wie graag zingt, is van harte welkom op één van onze repetitieavonden. Het helpt als je noten kan lezen, maar het is geen vereiste. Toonvast ben je beter wel.

We leggen ons toe op zowel liturgische als profane koorwerken.

Gevestigde klassiekers (b.v. "Requiem" van G. Fauré en "The armed man - A Mass for Peace" van K. Jenkins) stonden al op het menu, net zo goed als volkse deuntjes en alles daartussen. We beperken ons niet tot één stijlperiode en zijn altijd te vinden voor muzikale uitdagingen.

We geven minstens één concert per jaar waar we het beste van onszelf geven. We werken daarbij vaak samen met andere koren en instrumentale ensembles. Daarnaast verzorgen we op vraag ook enkele kerkvieringen. 

 

Ook jij bent van harte welkom!

 

Enkele geluidsfragmenten uit ons benefietconcert "Van nergens en overal" op 25 maart 2023:

Otce Nash (Nikolai Kedrov)

The road home (Stephan Paulus)