We leggen ons toe op zowel liturgische als profane koorwerken. Gevestigde klassiekers (o.m. het Requiem van Fauré) staan op het menu, evenals volkse deuntjes (Ierse volksmuziek, Volksliederen). We beperken ons niet tot één stijlperiode en zijn altijd te vinden voor muzikale uitdagingen (Filmmuziek).

Op woensdagavond van 20u tot 21u30 repeteren we in de Sint-Gilliskerk te Kumtich.  Met het opwarmen van de stemmen vervagen alle mogelijke besognes, tot er alleen nog muziek klinkt in onze hoofden en harten. Kortom: Een kerk die galmt van harmonie!

Jaarlijks verzorgen we enkele feestelijke eucharistievieringen, zowel in de eigen parochie als daarbuiten.  We geven minstens één concert per jaar waar we het beste van onszelf geven. We werken vaak samen met andere koren en instrumentale ensembles. 

Onze dirigente, Greet Duerinckx, volgde onder meer les aan het conservatorium in Leuven en aan het Lemmensinstituut. Zij begeleidde in het verleden verschillende (jeugd)koren, schreef kindermusicals en is sopraan bij het vocaal ensemble OrSeCante.

Voor Greet is muziek maken een manier van communiceren:  "Het is een heerlijke taal die emoties uitdrukt en losweekt. Als ik merk dat ik mensen kan ontroeren en blij maken via de muziek, dan maakt me dat gelukkig".

 

 

Ook jij bent van harte welkom!

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com